AMWatch

Tidligere Universal Robots-chef investerer i ukrudtsrobot til øko-landbrug

De første 12 Farmdroid-robotter kører allerede og fjerner ukrudt på økologiske marker rundt om i landet som et resultat af to brødres udviklingsarbejde i Odense Robotics. Medstifter af robotsuccesen Universal Robots Esben Østergård er gået med i Farmdroid som investor og bestyrelsesmedlem.

Photo: PR

To iværksætterbrødre, Jens og Kristian Warming, har udviklet en robot til såning og sprøjtefri ukrudtsbekæmpelse i økologisk landbrug. Robotten, der er udviklet i Odense robotkuvøse og har fået navnet Farmdroid, er nu klar til at komme på markedet, fremgår det af en pressemeddelelse fra Odense Robotics Startup Hub.

Medstifter af Universal Robots Esben Østergård er gået ind i Farmdroid som investor, fremgår det af meddelelsen. Og ifølge Dagbladet Børsen sidder han sammen med sin kone Richa Miri i bestyrelsen for Farmdroid. Esben Østergaard beskriver investeringen som "ikke kæmpestor – men dog over 1 mio. kr." Den er sket gennem selskabet Reinvest Robot.

Read the whole article

Get 14 days free access.

No credit card is needed, and you will not be automatically signed up for a paid subscription after the free trial.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Nasdaq reports record year in Europe

In 2021, the number of new equity listings on the Nasdaq exchange in Copenhagen broke the old record set in 2007, and in Stockholm, the exchange recorded its highest-ever number of new listings. Nasdaq also had increasing trading volumes last year.

Related articles

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch