AMWatch

Stadig større pengekasser presser kapitalfonde ud i ukendt terræn

Danske og internationale kapitalfonde rejser stadig større fonde. Det kan betyde, at de må foretage større investeringer uden for deres normale terræn. Tendensen kaldes "style drifting", men ikke alle fonde evner et sådant skift i stil og ekspertise.

Ukendt terræn er lig med større risiko. | Photo: Ritzau Scanpix

Både internationale og danske kapitalfonde rejser stadig større fonde. Internationalt er de såkaldte megafonde nu oppe i størrelser på 20 milliarder dollar eller 125 mia. kr. Så store fonde opererer sjældent i Danmark, men større bliver fondene alligevel. Også de rent danske.

Risikoen ved at rejse større fonde er, at nogle af dem forfalder til det, der i markedet kaldes for style drifting. Det vil sige, at en kapitalfond investerer uden for det felt, som fonden har erfaring med fra tidligere investeringer, og måske også på kanten af det investeringsmandat, man har fra investorerne.

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Evli's new fund aims for EUR 300m portfolio

Finland's net rental yield is at an attractive level even by international standards, and international investors have noticed this over the past five years, says Tero Tuominen, who heads the Evli Residential II fund.

Related articles

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch