AMWatch

Store lufthavnsinvesteringer kan sætte gang i venture i Grønland

Vækstfonden går sammen med Greenland Venture om nye investeringer i turisme, minedrift, mode, software og fødevareindustri. Venturebranchen har hidtil haft det svært i Grønland, men en enkelt exit har dog givet investorerne deres penge 20 gange igen.

I dag kommer meget af flytrafikken ind i Grønland via lufthavnen i Kangerlussuaq (Søndre Strømfjord). Men nye investeringer vil gøre det muligt at lande store fly i Nuuk og Ilulissat. | Photo: Ritzau Scanpix

Ventureselskabernes danske historie har vist, at det kan være svært at drive ventureselskaber, hvis investeringsmandatet er begrænset geografisk. Det er ikke altid, de mest attraktive iværksætterprojekter findes inden for en begrænset geografi – eksempelvis Fyn eller Sydjylland.   

Det er imidlertid opgaven for Greenland Venture, som i forskellige former har eksisteret i 20 år og nu i samarbejde med Vækstfonden får øgede muskler til at investere i Grønland.

Read the whole article

Get 14 days free access.

No credit card is needed, and you will not be automatically signed up for a paid subscription after the free trial.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Nasdaq reports record year in Europe

In 2021, the number of new equity listings on the Nasdaq exchange in Copenhagen broke the old record set in 2007, and in Stockholm, the exchange recorded its highest-ever number of new listings. Nasdaq also had increasing trading volumes last year.

Related articles

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch