AMWatch

350 vækstselskaber må vente op til to år på afklaring af statens ejerrolle

De statslige ejerandele i innovationsmiljøernes vækstselskaber skal afvikles i god ro og orden, siger forskningsministeren, som nu har sat en "exit-ramme" for selskaberne. Andre ønsker dem solgt hurtigt på en auktion.

Photo: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

350 små vækstvirksomheder med staten ombord som medejer må vente en rum tid endnu, før de får afklaret ejerforholdene. Planen er ifølge forskningsminister Tommy Ahlers (V), at statens aktier skal sælges. Men ministeren siger til AMWatch, at der kan gå op til et par år, før statens ejerskab er afviklet.

Statens ejerskab af de 350 selskaber forvaltes i øjeblikket af de fire såkaldte innovationsmiljøer, små statslige ventureselskaber. Men i år har staten udfaset støtten til de fire innovationsmiljøer, så den kun udgør 60 mio. kr. mod hidtil over 200 mio. kr. om året. Fra 2020 forsvinder støtten helt. I stedet har staten overdraget opgaven med at skabe nye vækstvirksomheder til Vækstfonden og Innovationsfonden. Det gør det svært for innovationsmiljøerne at foretage opfølgningsinvesteringer i de 350 virksomheder.

Read the whole article

Get 14 days free access.

No credit card is needed, and you will not be automatically signed up for a paid subscription after the free trial.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

New paper slams model portfolio boom for conflict of interest

So-called model portfolios -- off-the-shelf investment strategies often comprising bundles of ETFs -- are ridden with conflicts of interest, according a trio of academics, including Associate Professor from the Norwegian School of Economics Nataliya Gerasimova.

Related articles

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch