AMWatch

Kapitalfonde bakser med restaurantkæder på randen af en ny lavkonjunktur

Høje huslejer, knaldhård konkurrence og overkapacitet truer restaurationsbranchen. Danske kapitalfonde, der har opkøbt og udviklet restaurantkæder, kan derfor få en længere rejse med disse opkøb end først antaget.

Juicekæden Joe and The Juice er et af de mest fremtrædende eksempler på et dansk restaurationskoncept, som kapitalfonde er ved at gøre globalt. | Photo: Jens Dresling/POLFOTO/arkiv

Adskillige danske kapitalfonde har i de senere år gjort opkøb i restaurationsbranchen i håb om at udvikle stærke globale brands eller optimere driften og på den måde skabe virksomheder, der kan sælges med pæn fortjeneste efter en årrække.

Men både regnskabstal og faktiske begivenheder i markedet viser, at kapitalfondene risikerer at komme ud på en længere rejse, end de måske først havde tænkt sig.

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Evli's new fund aims for EUR 300m portfolio

Finland's net rental yield is at an attractive level even by international standards, and international investors have noticed this over the past five years, says Tero Tuominen, who heads the Evli Residential II fund.

Related articles

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch