AMWatch

Nordic Tankers solgt til japanske MOL

Det danske kemikalietankrederi Nordic Tankers har fået ny ejer. Efter seks års ejerskab har kapitalfonden Triton valgt at sælge rederiet videre til japanske MOL Chemical Tankers.

Det danske kemikalietankrederi Nordic Tankers er blevet solgt til japanske MOL. Det oplyser parterne i en meddelelse.

Rederiet har været ejet af kapitalfonden Triton siden 2012. Tirsdag har fonden så valgt at indløse sin investering med et salg til japanske MOL Chemical Tankers, som er børsnoteret i Singapore.

De to parter fortæller intet om prisen.

Det står dog klart, at Nordic Tankers fortsætter med den nuværende ledelse med topchef Per Sylvester Jensen i spidsen. Rederiet beholder samtidig hovedkvarteret i Hellerup og kontorerne i Stamford, Texas og Bogota, mens alle ansatte fortsætter i deres arbejde.

Navnet bliver desuden ændret til MOL Nordic Tankers.

"MOL Chemical Tankers er et respekteret selskab med en succesfuld historie i kemikalietankindustrien med et stærkt kundefokus, der afspejler Nordic Tankers' strategi," udtaler CEO Per Sylvester Jensen i meddelelsen.

Sker efter slankekur

Nordic Tankers har en flåde på 19 kemikalietankskibe, mens MOL Chemical Tankers opererer 56 skibe i samme segment.

"Vi er glade for at overtage NT, som vil skabe en masse synergier med MOLCT i kemikalietankindustrien," udtaler Tsuneo Watanabe, topchef i MOL Chemical Tankers.

Salget af Nordic Tankers kommer efter en årrække, hvor rederiet har slanket sig kraftigt. Flere skibe og aktiviteter er solgt fra. Mest bemærkelsesværdigt var afskeden med Herning Shipping, som blev sendt videre til den norske investor Axel Eitzen for et år siden.

Per Sylvester efter salg: Tiden var inde til en industriel ejer 

Kapitalfonden Triton har desuden solgt Crystal Nordic, der var et joint venture mellem Nordic Tankers og Embarcadero. Det skete i slutningen af 2017, hvor den familieejede tyske rederigruppe Essberger overtog rederiet.

"Vi ser det her som et godt tidspunkt for en langsigtet industriel ejer til at fortsætte udviklingen af selskabet," siger Peder Prahl, director of the general partner i Triton, i en meddelelse.

Salget af Nordic Tankers til MOL Chemical Tankers ventes at gå igennem i starten af februar 2019.

More from AMWatch

Savills IM working hard on first Nordic residential investment

The global property investor has plans to expand its growing portfolio in Denmark with a new asset class, residential real estate, "very soon," says Head of Nordics Peter Broström. The manager still believes in the office and retail sectors, despite the pandemic and rising inflation.

Related articles

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch