AMWatch

Moody's: Alarmerende gæld hos mange kapitalfondsejede selskaber

Finanstilsynet i Danmark gør opmærksom på, at banker er for velvillige til at udlåne penge til kapitalfonde og pensionskasser i forbindelse med opkøb af virksomheder.

Finanstilsynet har advaret blandt andet Nykredit om risikable udlån til kapitalfonde. | Photo: Arkiv/Ritzau Scanpix/Torben Christensen

I november løftede Finanstilsynet pegefingeren over for Nykredit og Jyske Bank, fordi de to banker ifølge en undersøgelse foretaget af Finanstilsynet tager for store risici, når kapitalfonde eller pensionskasser ønsker at låne til køb af virksomheder.´

Problematikken gør sig ikke kun gældende i det danske kongerige. Ifølge Finans skriver Moody's, der analyserer virksomheders kreditværdighed, i en ny rapport, at det er "alarmerende", hvor forgældede mange kapitalfondsejede selskaber er. 9 ud af 10 af de kapitalfondsejede selskaber, som Moody's har undersøgt, har en kreditrating med "høj kreditrisiko" eller mere.

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Evli's new fund aims for EUR 300m portfolio

Finland's net rental yield is at an attractive level even by international standards, and international investors have noticed this over the past five years, says Tero Tuominen, who heads the Evli Residential II fund.

Related articles

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch