AMWatch

Vækstfonden har efter investeringer i udenlandske fonde hentet fire gange så stort et beløb retur til Danmark

Den statslige Vækstfonden har givet et samlet kapitaltilsagn til udenlandske kapital- og venturefonde på 1,4 mia. kr. Heraf har fondene foreløbig trukket 600 mio. kr., men der er kommet fire gange så meget retur i form af disse fondes investeringer i danske virksomheder, viser Vækstfondens egen opgørelse.

Vækstfonden har investeret i den britiske venturefond Balderton, som har investeret i en stribe danske vækstvirksomheder – herunder vin-appen Vivino. | Photo: Ritzau Scanpix

Vækstfonden, som ejes af den danske stat, har gennem årene investeret stadig mere i udenlandske kapital- og venturefonde med det formål at tiltrække kapital til danske vækstvirksomheder. De udenlandske fonde havde ved udgangen af tredje kvartal 2018 trukket ca. 600 mio. kr. ud af et samlet kapitaltilsagn på 1,4 mia. kr. fra Vækstfonden. Det oplyser Vækstfondens informationschef, Peter Bruun, på forespørgsel fra AMWatch.

Vækstfondens udenlandske investeringer har på det seneste tiltrukket sig opmærksomhed i skattedebatten, fordi nogle af de udenlandske selskaber, som Vækstfonden har investeret i, har hjemsted i Luxembourg.

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Related articles

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch