AMWatch

Store pensionskasser har forsømt at tjekke samarbejdspartnere

PKA, PFA OG ATP er i vælten på grund af samarbejdet med australske Macquarie om investeringen i TDC. De skærper nu tilsynet med samarbejdspartnere, men det skal gøres på en måde, så de stadig kan operere i et internationalt finansmiljø. Det er en svær balancegang.

Den australske kapitalfond Macquaries andel i udbytteskandalen har sat spotlys på fondens samarbejde med danske pensionskasser. | Photo: PR

De store danske pensionskasser skal gøre meget mere ud af de såkaldte due diligence-processer på deres samarbejdspartnere. Disse forhåndstjek har de hidtil forsømt. Men det skal gøres på en måde, så pensionskasserne stadig kan gøre forretninger internationalt, for ellers bliver det ikke muligt at investere pensionsopsparernes midler forsvarligt.

Det var ATP-chef Christian Hyldahl, PKA-chef Peter Damgaard Jensen og PFA-chef Allan Polack enige om, da de tirsdag deltog i en paneldebat på kapitalfondsforeningen DVCA's årsmøde i Nyborg. Her skulle de forholde sig til bæredygtighedsstandarderne ESG. Forkortelsen står for Environmental, Social and Governance, hvilket vil sige miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige standarder.

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Savills IM working hard on first Nordic residential investment

The global property investor has plans to expand its growing portfolio in Denmark with a new asset class, residential real estate, "very soon," says Head of Nordics Peter Broström. The manager still believes in the office and retail sectors, despite the pandemic and rising inflation.

Related articles

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch