AMWatch

Nye sparekrav kan skabe uro om Ørsteds milliardsalg af elnettet

Mens Ørsted i øjeblikket arbejder på at få solgt sit elnet, har Forsyningstilsynet offentliggjort et udkast til sparepotentialet i den regulerede forretning. Usikkerheden om den fremtidige indtjening kan komme til at lægge en dæmper på den store interesse fra blandt andet kapitalfonde, mener en analytiker.

Photo: Ørsted PR

Udenlandske kapitalfonde og danske energiselskaber står i øjeblikket på spring for at købe Ørsteds elnet i det, der kan blive en af de største handler af infrastruktur i år. Men nu kan et forslag til ny regulering af sektoren give den brændvarme salgsprocces en spand koldt vand.

Mandag offentliggjorde Forsyningstilsynet et udkast til en ny model til såkaldt benchmarking af alle de danske elnetvirksomheder, og her lød et indikativt bud på effektiviseringspotentialet hos Ørsteds netselskab, Radius, på 34 pct. svarende til mere end en halv mia. kr. om året.

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Norway has the fastest growing investment fund market in Europe

So far in 2021, Norway has experienced massive inflows to its investment fund markets, beating former records. The pandemic and different government initiatives have resulted in an increased savings rate. Data also show that market shares are shifting among Norwegian fund managers.

Related articles

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch