AMWatch

Danske kapitalfonde har kastet sig over carve-outs med vekslende succes

Det er ikke nogen nem øvelse at købe en dattervirksomhed ud af en koncern og gøre den stor. Udskillelsen skaber ny energi hos ledelsen, men det er helt afgørende at sikre sig, at den opkøbte virksomhed kan klare sig alene. Skamol var en god case – Sterling-køb en dårlig.

Forleden købte Polaris Falck Safety Services ud af Falck-koncernen: Træning i helikopterevakuering under vand | Photo: Falck/PR

Kapitalfonde benytter sig i stigende grad af såkaldte ”carve-outs”, når de skal opkøbe virksomheder. Carve-outs forekommer, når et moderselskab i en koncern beslutter at sælge et datterselskab eller bare et forretningsområde til en udefrakommende investor.

Fordelen for den sælgende virksomhed kan være, at den mindsker sin forretningskompleksitet og får fokus på sit kerneområde. Det selskab, der bliver solgt fra, får til gengæld en mere dedikeret ejer, der har fuld fokus på at udnytte det pågældende selskabs potentiale.

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Norway has the fastest growing investment fund market in Europe

So far in 2021, Norway has experienced massive inflows to its investment fund markets, beating former records. The pandemic and different government initiatives have resulted in an increased savings rate. Data also show that market shares are shifting among Norwegian fund managers.

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch