AMWatch

Korte ejerskaber giver kapitalfonde skyhøj fortjeneste

Flere danske kapitalfonde har med succes solgt virksomheder, som de har ejet i mindre end to år. Dramatisk forbedrede konjunkturer, eksekverings-stærke ledelser og åbenlyse value-drivers er nødvendige, hvis ejerskabet skal være kort og succesfuldt. Korte ejerskaber kan dog også skyldes fejlkøb.

Christian Bamberger Bro – Axcel. Foto: PR

Flere af de kapitalfonde, der er aktive i Danmark, har siden 2015 med succes videresolgt virksomheder, som de har ejet i mindre end to år. Normalt siger kapitalfonde, at de i gennemsnit skal eje en virksomhed i mindst fem år for at udvikle til dem et nyt værdifuldt stadie, hvor de kan sælges videre med fortjeneste.

De succesrige korte ejerskaber har især manifesteret sig inden for IT-servicebranchen, men også i mere traditionelle brancher som fødevarer og køkkenproduktion har korte kapitalfondsejerskaber givet bonus. 

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Evli's new fund aims for EUR 300m portfolio

Finland's net rental yield is at an attractive level even by international standards, and international investors have noticed this over the past five years, says Tero Tuominen, who heads the Evli Residential II fund.

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch