AMWatch

Kritik af pensionskasser – investerer for lidt i venture og vækstvirksomheder

Pensionskasserne bør kigge mod venturefonde og potentielle vækstvirksomheder i fremtidige investeringer. Ellers risikerer man, at den næste store danske vækstsucces flytter udenlands i jagten på risikovillig kapital, lyder advarslen fra Skype-stifter.

Photo: Skype/Polfoto

De danske pensionskassers pengetanke bugner med en samlet formue på 4000 mia. kr. som aldrig før, men kun en brøkdel af pengene ender i hænderne på venturefonde og danske vækstvirksomheder med vokseværk. De begrænsede investeringer i potentielle vækstvirksomheder risikerer at bremse væksten og sende selskaberne til udlandet i jagten på kapital. Det skriver Børsen.

"Mange virksomheder er flyttet til udlandet for at hente kapital, og dermed er værdiskabelsen i Danmark forsvundet. Jo mere, vi kan få danske pensionskasser og institutionelle investorer til at investere i venturefonde og it-virksomheder, jo mere vil vi se, at det gavner dansk økonomi," siger Niklas Zennström, stifter af Skype, til Børsen.

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Savills IM working hard on first Nordic residential investment

The global property investor has plans to expand its growing portfolio in Denmark with a new asset class, residential real estate, "very soon," says Head of Nordics Peter Broström. The manager still believes in the office and retail sectors, despite the pandemic and rising inflation.

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch