AMWatch

Pensionskasser og politikere på kollisionskurs om venturekapital

Staten vil have pensionskasser til at offentliggøre, hvor mange penge de investerer i mindre danske virksomheder. Det skal motivere pensionskasser til at skyde flere penge i fonde, der har SMV som fokus. Pensionskassernes forening erkender, at der er problemer på området, men de skyldes politikerne, siger de.

Både pensionskasser og politikere er opmærksomme på, at der kunne investeres mere i små og mellemstore danske vækstvirksomheder via. bl.a. venturefonde, kapitalfonde, funds of funds og via børsmarkedet. Men deres tilgang til problemstillingen er forskellig.

I årevis har politikerne forsøgt at presse pensionskasser til at investere mere i danske vækstvirksomheder – senest i begyndelsen af årtiet, hvor det politiske pres fra regeringen førte til dannelsen af den særlige fund of fund, Dansk Vækstkapital 1, som siden har fået en fond 2 og har været en investeringsmæssig succes.

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Norway has the fastest growing investment fund market in Europe

So far in 2021, Norway has experienced massive inflows to its investment fund markets, beating former records. The pandemic and different government initiatives have resulted in an increased savings rate. Data also show that market shares are shifting among Norwegian fund managers.

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch