AMWatch

Innovationsmiljø advarer mod lukning: Vil skade dansk life science

Det vil gå hårdt ud over dansk life science, hvis regeringens Erhvervsfremmeudvalg kommer igennem med sit forslag om at udfase innovationsmiljøerne for i stedet at samle den risikovillige kapital til iværksættere i Vækstfonden, lyder advarslen fra innovationsmiljøet Borean. Andre er mindre skeptiske.

Medico-start-ups vil få sværere ved at rejse kapital i den tidlige fase, siger Thor Jespersen, adm. direktør for inkubatoren Borean om de mulige konsekvenser af at lukke de fire statslige innovationsmiljøer.

Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme nedsat af regeringen kom i fredags med 26 anbefalinger til en forenkling af erhvervsfremmesystemet. Én af dem er udfasning af innovationsmiljøerne, som igennem 20 år har hjulpet videnstunge start-ups gennem "dødens dal," hvor banker og business angels ikke vil være med grundet den høje risiko, og hvor venturefonde takker nej, fordi start-ups er for langt fra markedet.

I stedet skal spin-outs fra universiteterne og tech-iværksættere med nyetablerede selskaber gå ét sted hen, hvis de ønsker tidlig investering med statslige midler, og det er Vækstfonden, hvor de ifølge Forenklingsudvalget skal tilbydes et matchlån.

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch