AMWatch

Flere partier trækker støtten til finansieringsforslag: kan efterlade milliardhul i Vækstfonden

Vækstfondens overskud skal være med til at finansiere Nordsø-aftalen ifølge et finansieringsforslag som er til behandling i Folketinget. Forslaget bygger på en lånemodel til Vækstfonden, som flere organisationer mener vil efterlade et milliardhul i fonden. Tre partier trækker nu støtten til forslaget.

Photo: Ritzau Scanpix/Claus Bonnerup.

En del af pengene til Nordsø-aftalen, der skal få gang i renoveringen af boreplatformene i Tyra-feltet i Nordsøen, vil aftaleparterne finde hos Vækstfonden. Det skal ske ved, at op mod 50 procent af fondens overskud årligt går til at finansiere aftalens skattelettelser på olie- og gasudvinding. Som kompensation bliver Vækstfonden tilbudt en låneramme på en mia. kr. hos Nationalbanken, men forslaget møder kritik fra flere organisationer, blandt andet Dansk Erhverv og SMV Danmark. Det skriver Berlingske Business.

Kritikken kommer på baggrund af definitionen for, hvornår Vækstfonden kan aktivere lånerammen. Det kan den kun, hvis fondens likviditet kommer under pres i tilfælde af "lavkonjunktur eller et fastfrosset venturemarked", som det lyder i forslaget, der er under behandling i Folketinget. Men den model vil efterlade et potentielt milliardhul i fonden, siger flere kilder ifølge avisen.

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Evli's new fund aims for EUR 300m portfolio

Finland's net rental yield is at an attractive level even by international standards, and international investors have noticed this over the past five years, says Tero Tuominen, who heads the Evli Residential II fund.

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch