AMWatch

Lundbeck-opkøb kan sende en milliard til dansk venturefond

Medicinalfirmaet Lundbecks nylige opkøb af selskabet Prexton Therapeutics kan potentielt indbringe den danske venturekapitalfond Sunstone Capital over en mia. kr. Fonden ejer knap en femtedel af det opkøbte selskab.

Peter Benson, ledende partner i Sunstone Capital | Photo: Sunstone Capital / PR

Venturekapitalfonden Sunstone Capital kan ende med en gevinst på over en mia. kr. som følge af medicinalfirmaet Lundbecks opkøb af det hollandsk-schweiziske selskab Prexton Therapeutics. København-baserede Sunstone Capital ejer knap en femtedel af Prexton Therapeutics, som Lundbeck har købt for en pris, der potentielt er 905 mio. euro værd, svarende til næsten 6,75 mia. kr. Det skriver Børsen.

Det er især selskabets Parkinsons-middel Foliglurax, der ligger til grund for Lundbecks opkøb. Et lægemiddel, der er i fase II i sin udvikling. Det betyder, at det endnu er usikkert, om lægemidlet overhovedet kommer på markedet, hvorfor Lundbeck i første omgang har betalt 100 mio. euro, godt 750 mio. kr., til Prexton Therapeutics ejere for selskabet.

Read the whole article

Get 14 days free access.

No credit card is needed, and you will not be automatically signed up for a paid subscription after the free trial.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

New paper slams model portfolio boom for conflict of interest

So-called model portfolios -- off-the-shelf investment strategies often comprising bundles of ETFs -- are ridden with conflicts of interest, according a trio of academics, including Associate Professor from the Norwegian School of Economics Nataliya Gerasimova.

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch