AMWatch

Danske venturefonde vokser i størrelse – men antallet falder

Danske virksomheder er dygtige til at tiltrække kapital i deres tidligere stadier. Til gengæld kniber det mere med finansieringen, når det kommer til ekspansionsfasen, viser analyser fra Vækstfonden.

Photo: Colourbox

I løbet af de seneste to årtier er danske venturefonde vokset i størrelse. Samtidig er der blevet færre af dem. Det skriver mediet Bootstrapping med henvisning til en analyse fra Vækstfonden.

"Ser vi på venturemarkedet helt overordnet igennem de seneste 20 år, så ser vi, at vi får færre, men større fonde med mere kapital under forvaltning og mere erfarne forvaltere. Derfor er afkastet steget godt og udvikler sig i den rigtige retning."

"Det betyder, at den underliggende udvikling i porteføljerne er god, og det er vigtigt for, at venturefondene kan blive ved med at rejse kapital i fremtiden," siger sekretariats- og analysechef hos Vækstfonden Ditte Rude Moncur til Bootstrapping.

Ifølge analysen fra Vækstfonden er danske virksomheder 5. bedst i Europa til at rejse kapital i seed- og early stage-fasen. Til gengæld lander de på en 13. plads, når det kommer til at tiltrække kapital i ekspansionsfasen.

Vækstfondens-analysechef peger på, at opfølgningsfonde og et spirende aktiemarked vil gøre det lettere for danske selskaber at rejse penge i de senere stadier.

More from AMWatch

Evli's new fund aims for EUR 300m portfolio

Finland's net rental yield is at an attractive level even by international standards, and international investors have noticed this over the past five years, says Tero Tuominen, who heads the Evli Residential II fund.

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch