AMWatch

Venturechef: Danmark forbliver en andenrangs iværksætternation

Seed Capital, en af de store danske venturefonde, ser mange muligheder blandt de danske iværksættere. Men uden svenske rammevilkår, når vi aldrig toppen, og det må politikerne tage konsekvensen af,  siger managing partner, Ulla Brockenhuus- Schack. Seed Capital satser på "deep tech".

Med sin vækstpakke fra november i fjor har regeringen gennemført mindre initiativer, der skal styrke kapitaltilførslen og udvikling af vækstiværksættere i Danmark.  Bl.a. åbnes der op for en aktiespareordning og investorfradrag for investeringer i iværksætter-virksomheder. Men uden kapital- og aktieindkomstbeskatning som i Sverige, der er væsentligt lavere end den danske, må vi se i øjnene, at Danmark nok forbliver en 2. rangs iværksætternation.  Det må politikerne så tage konsekvensen af.

Det siger Ulla Brockenhuus-Schack, managing partner i venturefonden Seed Capital. Hun er medlem af regeringens iværksætterpanel, som i september i fjor afleverede en grundig rapport med en lang række forslag til, hvordan iværksættermiljøet, herunder kapitaltilførslen, styrkes.

Read the whole article

Get 14 days free access.
No credit card required.

  • Access all locked articles
  • Receive our daily newsletters
  • Access our app
An error has occured. Please try again later.

Get full access for you and your coworkers.

Start a free company trial today

More from AMWatch

Evli's new fund aims for EUR 300m portfolio

Finland's net rental yield is at an attractive level even by international standards, and international investors have noticed this over the past five years, says Tero Tuominen, who heads the Evli Residential II fund.

Latest news

Jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Latest news from EnergyWatch

Latest news from ShippingWatch