AMWatch

Private Equity

Venturefonde øjner guld i Øresunds life science-klynge

Med hundredvis af virksomheder i life science-branchen og flere end 42.500 ansatte har Øresundsområdet udviklet sig til et slaraffenland for venturefonde på jagt efter lovende investeringsmuligheder. "Hvor godtfolk er, kommer godtfolk til," lyder rationalet fra en af fondene, der har set sig lun på regionens life science-klynge.

Førende business angels: Vi savner vækstambitiøse iværksættere

Antallet af vækstambitiøse iværksættere er nu lavere, end det har været de sidste to år. Det er et kæmpe problem, påpeger formand og næstformand i foreningen Danish Business Angels. De foreslår lavere aktieskat, en afskaffelse af iværksætterskatten og en højere beløbsgrænse i den nye aktiesparekonto.

Novo Holdings' indtjening blev næsten halveret i 2018

Mens Novo Holdings formår at score gevinster på sine aktiver i Novo Nordisk og Novozymes, så er afkastet fra life science-investeringerne og de finansielle investeringer dårligere end sidste år og derfor er indtjeningen næsten halveret.

Kapitalfond bruger kræfter på at skalere klassisk industri

Kapitalfonden Blue Equity har specialiseret sig i at skabe vækst i produktionsvirksomheder. Meget kan gå galt, men værditilvæksten er stor, når det lykkes. Erfaringen viser, at det gælder om at undgå virksomheder med "svage maskinrum", fortæller managing partner Christian Møller.

Executive Capital har vendt skuden

Det kapitalfondslignende partnerskab af direktører, Executive Capital, fik i begyndelsen opkøbt for små selskaber. Nu er fokus på mere veldrevne virksomheder, og resultaterne begynder af vise sig. Samtidig har de 15 medlemmer af partnerskabet stiftet endnu en fond.

Industrifond investerer i genbrug af kunstgræs

Et Herning-firma, der har opfundet en metode til genbrug af kunstgræs, får et kapitalindskud på 50 mio. kr. fra investeringsfonden Nordic Alpha Partners. Første genbrugsanlæg uden for Danmark etableres i Holland.

Sunstone rokerer i ledelsen som led i generationsskifte

Venturekapitalfonden Sunstone Capital får nye ansigter på formandsposten og posten som fondens øverste chef. Det sker for at sikre et glidende generationsskifte i kølvandet på etableringen af Sunstones fjerde biotekfond.

amwatch trialbanner.jpg

Seneste nyt fra AMWatch

Jobs

Se flere

Se flere